Asics gel- cumulus 15

Det bästa löparskorna!
Asics gel - culumus 15 är skorna jag använder till min löpning och jag är så nöjd. De är bekväma och snygga! Det är en sko för neutrala och jag var på Intersport för att få hjälp. Där fick jag springa på ett band också filmades mina steg så såg som vad jag behövde.
Dessa skorna har jag endast till löpning just för att de ska vara stabila varje gång och inte bli alltför slitna.

Godis & barn

I dagens samhälle äts det väldigt mycket godis och framför allt barn! 
Som ni flesta vet innehåller godis massor av tillsatser och dom är inte nyttiga. En dietist sa en gång: "ett bra sätt att undvika tillsatser är att dra ner på godisintaget". Det främsta skälet till att godis är onyttigt är egentligen inte tillsatserna utan att innehållet av socker och fett ofta är högt och näringsinnehållet lågt.
 
Ett barns som får mycket godis får en stor del av energibehovet täckt av sådant som inte ger någon näring. En decicliter gélehallon motsvarar en femte del av en 3-årings energibehov men ger inga vitaminer eller mineralämnen. Därför är det viktigt att begränsa intaget!
Det är även vanligt att man får en allergisk reaktion på det röda färgämnet och azofärgämnena. Det har även visats sig att färgämnet kinogult kan ge koncentrationssvårigheter hos barn.
 
Jag har själv tänkt mycket på det här att ge Elias godis när han nu kan äta det och för mig låter det onödigt att introducera. Det är bättre att visa att man kan äta en god frukt istället. Men givetvis ska han få smaka om han vill men det är inget jag kommer uppmuntra honom till.
 
Hur tänker eller gör ni?
 

Godissuget

Go' kväll bloggen!
Har varit mer eller mindre godissugen hela dagen men jag handlade aldrig något och här sitter jag stolt över mig själv. Jag är fortfarande godissugen men jag ska se om jag fortfarande är det tills i morgon så kanske jag köper lite till kvällen. Det har i alla fall varit svårt att inte gå och handla det, tar max 5 minuter att gå ner till affären men ändå kom jag aldrig dit. På ett vis att de bra! Jag är i alla fall stolt över att jag kunde stå emot suget! 
 
Sen jag började satsa lite mer denna veckan så har inte suget varit lika starkt och träningen har även gått bättre. Idag tog jag en morgon powerwalk på 30 minuter i blåsten och det var precis vad jag behövde!